Vier een sprankelend eindejaar met de beste champagnes

Vier een sprankelend eindejaar met de beste champagnes

Champagne is dé drank bij uitstek om mee te klinken en warme familiemomenten te vieren. Dat is eigenlijk het hele jaar door zo, maar zeker tijdens de feestdagen. Maar de ene champagne is de andere niet: elk merk en elke fles heeft z'n eigen typerende smaak, kleur en aroma. Of je nu het liefst toast met een glaasje champagne van Vranken, een flute gevuld met Meiter-champagne of Veuve-Clicquot: een bruisend eindejaar wordt het sowieso! Bij Delhaize vind je een ruim aanbod champagne om uit te kiezen. Hieronder delen we alvast enkele publieksfavorieten én lekkere recepten die perfect bij champagne passen. Laat die bubbels maar komen!

Vind je favoriete champagne bij Delhaize

Vranken: de Belgische koning van de champagne

In België siert de champagne van Vranken zowat elke feesttafel. Omdat hij rond, fruitig en heerlijk verfijnd is? Zeker weten. Maar misschien ook omdat de oprichter van het champagnehuis een Belg is. Wie had dat ooit gedacht? Paul-François Vranken trok naar de Champagnestreek zonder enige ervaring in de wijnbouw, en nu staat hij aan het hoofd van bijna 400 hectare champagnedruiven. The Messy Chef en Whoogy's ontdekten met fonkelende ogen de pracht en praal van Domaine Vranken-Pommery. Ga jij mee naar de wondere wereld van champagne Vranken?

Champagne en topgerechten: een gouden combinatie

Omdat er zoveel verschillende soorten champagne bestaan, is er altijd wel een hapje of gerecht dat bij jouw favoriete fles past. Frisse, jonge champagnes met tonen van citrus doen het bijvoorbeeld prima bij lichte gerechten met vis of zeevruchten. Vintage champagnes die iets langer gerijpt hebben, gaan dan weer beter samen met gevogelte of kalfsvlees. Er zijn natuurlijk ook aperitiefhapjes en desserts die heel goed combineren met tal van champagnes. Of dat nu champagne van Vranken, Veuve Clicquot, Pommery, Meiter of een ander merk is. Psst: liever prosecco? Ook dat vind je bij Delhaize!