Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonenPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/ha5/h42/9173951152158.jpg250 g kerstomaten, in 2 gesneden1 g cannellini (340 g netto)600 g gepelde tijgergarnalen1 teentje look, geperst2 eetlepels 050 g rucolasap van 1 citroen3 takjes selder, in schijfjes gesnedenpeper
Meng in een slakom de witte bonen met de selder, de kerstomaten, de look, het citroensap en de olijfolie. Doe er peper op.
Doe de rucola erbij. Zet opzij.
Laat de grill voorverwarmen.
Hul de garnalen in olijfolie.
Laat ze 2 min. grillen aan elke zijde.
Verdeel de bonensalade in borden of kommetjes. Verdeel de garnalen over de borden. Doe er peper op.
Kooktip
Variant: Dien deze salade op met gegrilde vis.
Heerlijk met: Ook heerlijk als de garnalen vervangen worden door gegrilde vis.
De voedingswaarde: Dit licht recept, arm aan vetten, verzadigde vetzuren en calorieën is zeer rijk aan voedingsvezels, ijzer en magnesium. Dit compenseert de cholesterol van de garnalen, waardoor een evenwichtige maaltijd ontstaat.