Zeetong met venkelpuree, mini asperges en jonge wortel

Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 4 zeetongen of filets (de portie verdubbelen voor de filets)
- 110 g groene aspergepunten
- 12 mini wortels
- 20 g geklaarde boter
- 600 g bloemige aardappelen (voor de puree)
- 1 venkel (voor de puree)
- 1 teen look (voor de puree)
- 40 g boter (voor de puree)
- 1 blaadje laurier (voor de puree)
- 2 takjes tijm (voor de puree)
- 1 scheutje witte wijn (voor de puree)
- nootmuskaat (voor de puree)
- peper (voor de puree)
- zout (voor de puree)
- 1 grote sjalot (voor de saus)
- 1 el olijfolie (voor de saus)
- 1 dl witte wijn (voor de saus)
- 2 dl visfumet (voor de saus)
- 2 dl room (voor de saus)
- 1 blaadje laurier (voor de saus)
- 2 takjes tijm (voor de saus)
- 10 g koude boter (voor de saus)
- peper en zout (voor de saus)
- 4 zeetongen of filets (de portie verdubbelen voor de filets)
- 110 g groene aspergepunten
- 12 mini wortels
- 20 g geklaarde boter
- 600 g bloemige aardappelen (voor de puree)
- 1 venkel (voor de puree)
- 1 teen look (voor de puree)
- 40 g boter (voor de puree)
- 1 blaadje laurier (voor de puree)
- 2 takjes tijm (voor de puree)
- 1 scheutje witte wijn (voor de puree)
- nootmuskaat (voor de puree)
- peper (voor de puree)
- zout (voor de puree)
- 1 grote sjalot (voor de saus)