Recept zoekresultatenZalmsoep met zure room
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Zalmsoep met zure room

Zalmsoep met zure room

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Zalmsoep met zure room

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmfilet
  • 1 bussel lente-ui
  • 200 g wortelen
  • 200 g rapen
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 dl zure room
  • 8 dl water
  • 8 dl visfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 zwarte peperbolletjes
  • 10 g verse bieslook
  • 10 g verse dille
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Fond | Vis
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013680000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min

    1. Schil de krielaardappelen, de wortelen en verwijder de uiteinden van de lente-uien zodat je enkel het lichtgroene deel overhoudt.
    2. Snijd de aardappelen, de wortelen en de raapjes in grove stukken en de lente-ui in 4.
    3. Breng de visfond, het water met de laurierblaadjes en de peperbolletjes aan de kook en voeg de aardappelen toe
    4. Voeg na 5 min de wortelen en raapjes toe.
    5. Nog 5 min later doe je de lente-ui ook in de pot. Laat 10 min koken.
    6. Voeg de boter en de zure room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
    7. Snijd de zalm in blokjes, maar doe dit pas 5 min voor je opdient.
    8. Kook de zalm 5 min mee. Hak de bieslook en de dille fijn.
    9. Serveer de zalmsoep en bestrooi met de fijngehakte kruiden.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Overig
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • 00:00
      00:00
    • Zalmsoep met zure room

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Zonder vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 486 gr
    +/-29,99€/kg
    +/-€14,58
    F1990031300249400000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Fond | Vis
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013680000