Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalmlapjes met groene botersaus
Delhaize logo
  • Zalmlapjes met groene botersaus

Zalmlapjes met groene botersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Hoofdgerecht
Zalmlapjes met groene botersaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g basilicum
  • 50 g bieslook
  • 16 bonen ("mange-tout")
  • 200 g boter
  • 4 kerstomaatjes
  • 12 plukjes kervel
  • 2 sjalotten
  • 1 tomaat
  • 50 g peterselie
  • 12 cl witte wijn
  • 4 wortelen
  • 4 schijfjes zalm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    1. De wortelen reinigen, in fijne staafjes snijden en voor ¾ gaar koken.
    2. Snijbonen reiningen en beetgaar koken.
    3. Tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
    4. Alle kruiden fijnhakken en 1 min. in een weinig water laten koken. Door een fijne zeef gieten. Enkel het groene vocht wordt voor de saus gebruikt.
    5. 1/4 van de boter smelten en de sjalotten glazig maken. Een glas witte wijn bijgieten en kruiden met peper en zout. Voor de helft laten inkoken en doorzeven. Voeg 10 cl groen vocht bij (voor 4 porties) en laat even doorkoken.
    6. Pan van het vuur nemen, koude boter in stukjes bijvoegen en goed mengen. De saus mag niet meer koken.
    7. Zalmlapjes grillen of in boter bakken.
    8. Groenten opwarmen in boter.
    9. Sausspiegel op bord maken. Zalm in het midden leggen. Groenten errond schikken en stukjes tomaat rond de zalm leggen. Op elk zalmlapje een kerstomaat en een plukje kervel leggen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zalmlapjes met groene botersaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000