Zalmhaasje mi-cuit, pastasalade met rucola, basilicum en parmigiano
Score
1 op 5
Ingrediënten voor 4 Porties
Begin met koken
- Voor de dressing:
- 60 g olijfolie met basilicum
- 60 g olijfolie met citroen
- 30 g vers citroensap
- 1 snufje currypoeder
- 18 g verse passievrucht (sap en pitjes)
- Voor de pastasalade:
- 360 g gekookte verse pasta ‘trofie’ of horentjes
- 45 g krokant gekookte broccoliroosjes
- 18 g gesnipperde basilicumblaadjes
- 30 g fijngestampte rucola
- 45 g brunoise van jonge parmigiano
- 120 g gekonfijte tomaten in partjes
- 0,3 g gehakte tijm
- 3 kl tomatentapenade
- Zalmhaasje:
- 600 g zalmhaasje zonder vel
- Voor de garnituur en bordschikking:
- Parmigianoschilfers
- Basilicumblaadjes
- Geroosterde pijnboompitten
- Currypoeder
- Espelettepeper
- 1 scheutje olijfolie
Bereiding: Klop de basilicumolijfolie, de citroenolijfolie, het citroensap, het currypoeder en de passievrucht met een garde in een kom. Breng op smaak en meng.
Bereiding: Meng de pasta, de broccoliroosjes, het basilicum, de rucola, de parmigiano, de gekonfijte tomaten, de tijm en de tomatentapenade in een grote kom. Breng de pastasalade op smaak en meng er de dressing onder.
Bereiding: Maak het zalmhaasje schoon en snijd het in 8 stukken. Breng de ‘velkant’ op smaak met zout en peper. Verwarm een beetje olijfolie in een antiaanbakpan en laat de ‘graatkant’ van het zalmhaasje 2 min kleuren in de hete olie. Haal de pan van het vuur, leg de stukken vis in een ovenschaal en bak ze nog 2 à 3 min in een voorverwarmde oven van 165°C.
Bereiding: Serveer de pasta in een ronde uitsteekring en druk ze goed aan. Bestrooi ze met een beetje pijnboompitten en parmigianoschilfers. Verwijder de uitsteekring. Bestuif het bord rondom met currypoeder en Espelettepeper. Leg de zalm op de pasta, met de gekleurde kant naar boven, en werk af met een basilicumblaadje.
- Zout en peper van de molen
- Fleur de sel