Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm met asperges in Oosterse bouillon
Delhaize logo
  • Zalm met asperges in Oosterse bouillon

Zalm met asperges in Oosterse bouillon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zalm met asperges in Oosterse bouillon

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje verse koriander
  • 500 g zalmfilet (bio)
  • 50 cl visfond
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rood pepertje
  • 1 cm gemberwortel
  • 8 takjes bieslook of daslook
  • 12 witte asperges
  • korianderblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Asperges | Wit-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2003032800300840000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Begin met koken

    1. Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken. Snijd van elk stuk plakken van 2 cm dik. Zet ze koel weg.
    2. Snijd het citroengras in de lengte door. Verwijder de 2 buitenste laagjes en halveer het centrale deel in de lengte. Snipper de koriander fijn. Verwijder het steeltje van het rode pepertje, snijd het in de lengte door en verwijder de zaadjes. Schil de gember en snijd in vieren.
    3. Giet de visfond in een kleine pan. Voeg 20 cl water, het citroengras, de koriander, het pepertje en de gember toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 15 minuten koken. Giet door een puntzeef, proef en breng indien nodig verder op smaak. Hou warm.
    4. Schil de asperges met een dunschiller. Snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm, bewaar de kopjes in hun geheel. Stoom ze gaar in 10 à 12 minuten.
    5. Leg de zalm op voorverwarmde diepe borden. Schik er de asperges bij. Schenk de warme bouillon over de vis. Werk af met bieslook en korianderblaadjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Zalm met asperges in Oosterse bouillon

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Asperges | Wit-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2003032800300840000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000