Zalm in korst met stoemp
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 citroen Delhaize
- 2 stengels prei
- 1 kg bloemige aardappelen
- 1 pakje verse dille Delhaize
- 500 g verse zalmstaart
- zout
- 1 blokje groentebouillon
- 50 g Panko-paneermeel Lobo
- peper
- olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
S2012041300043030000
S2012041900149800000
F2016011300613560000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij ze fijn. Laat alles samen koken in water met een blokje groentebouillon.
- Kruid de zalmfilets en bak ze voor in een pan met een beetje olijfolie.
- Bereid de korst door de dille, de stukjes citroen, het citroensap en de broodkruimels te mengen. Bedek er de zalmfilets mee. Voltooi het bakken van de zalm in een oven op 200°C gedurende 5 tot 10 minuten voor een lekkere krokante korst.
- Eenmaal gaar, plet de groenten tot een stoemp en kruid ze. Dien de zalm op met een kwartje citroen en enkele dilleblaadjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 568; energie (kCal): 135; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 512,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055500000
S2012041300043030000
S2012041900149800000
F2016011300613560000
Laad nog 4 producten