Yakitori
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue,Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g filet van kippenbouten
- 5 cl sake
- 7 cl japanse sojasaus
- 1 afgestreken eetlepel griessuiker
- rijst om erbij te serveren
- 1 bussel dikke lente-uitjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100919210000
S2011083000252570000
S2009071000012980000
S2018100200120350000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd
- Laat per portie 2 houten brochettestokjes 30 minuten op voorhand weken in koud water.
- Breng in een steelpan de sake, de mirin, de sojasaus en de suiker zachtjes aan de kook en neem van het vuur.
- Snij de kipfilets in blokjes en de lente-uitjes in stukjes van 3 cm. Steek ze afwisselend op de brochettestokjes. Bestrijk ze met de saus.
- Laat de brochettes op de barbecue of onder de ovengrill roosteren. Draai ze geregeld om en bestrijk ze regelmatig met de saus.
- Serveer warm met rijst.
Kooktip
Gebruik geen gewone kipfilets voor dit recept, het resultaat zou te droog zijn. En bak ze niet in de pan, want de gesuikerde marinade brandt onvermijdelijk aan.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 97; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 456,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Barbecue,Kids
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100919210000
S2011083000252570000
S2009071000012980000
S2018100200120350000
Laad nog 2 producten