Wentelteefjes met sinaasappel en blauwe bessen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eieren
- 250 g blauwe bessen
- 2,5 biosinaasappelen
- 3 dadels
- 8 dikke kleine sneetjes brood (bioalphabrood met rozijnen of volkorenbrood)
- 200 g Griekse yoghurt
- 3 dl amandeldrink
- 1 el honing
- 20 g boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2005091400327130000
F2015031800321720000
F2012022700154500000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Houd wat blauwe bessen apart voor de afwerking. Ontpit en hak de dadels. Breng de vruchten met een sliertje sinaasappelzeste en het sap van 1⁄2 sinaasappel in een steelpan aan de kook. Laat nog 10 min op een zacht vuurtje inkoken tot een compote.
- Klop de eieren los met de amandeldrink en de honing.
- Schil 2 sinaasappelen à vif en snijd ze in plakjes. Bak ze goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Dompel de sneetjes brood in het eimengsel. Haal de sinaasappelen uit de pan en bak er het brood goudbruin in.
- Schik de wentelteefjes op de borden. Werk ze af met yoghurt, blauwe bessencompote, sinaasappelplakjes en wat rauwe blauwe bessen. Dien meteen op.
Tip:
Maak je wentelteefjes onweerstaanbaar crispy met een extra laagje granola.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 428; energie (kCal): 102; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 380,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
F2005091400327130000
F2015031800321720000
F2012022700154500000
Laad nog 3 producten