Vollenbak tiramisu met speculoos in 15 minuten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 1 kopje gemalen espresso Delhaize
- 4 eieren
- 500 g mascarpone Delhaize
- 30 g Fairtrade rietsuiker Bio Delhaize
- 3 el Fairtrade Bio cacaopoeder Delhaize
- 450 g speculoos Delhaize (2 dozen)
- 3 el Amaretto
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019073000285940000
F2010083100116000000
F1996111200141700000
S2013042900151800000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Gemakkelijk
Als je wil tonen hoeveel laagjes je van iedereen houdt.
- Splits de eieren. Voeg de suiker bij de eidooiers en klop luchtig op. Klop dit suikermengsel onder de mascarpone tot een gladde massa. Roer er de amaretto onder.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder je mengsel.
- Neem een ovenschaal en start je constructie. Bedek de bodem met een laagje speculoos en besprenkel met de koffie. Daarop komt je verrukkelijke mengsel. Herhaal 2 keer zodat je 3 lagen koekjes en mascarpone krijgt. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Werk af met een wolkje cacaopoeder.
Delhaize rietsuiker = bio + fairtrade
Nutritionele informatie
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 1361 kJ - 325 kCal Koolhydraten: 25 g • Vetten: 22 g • Eiwitten: 6 g • Verzadigde vetzuren: 13 g • Suikers: 14 g • Vezels: 1 g • Zout: 0 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019073000285940000
F2010083100116000000
F1996111200141700000
S2013042900151800000
Laad nog 3 producten