Volkorenbrood met eitje en hummus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 courgette
- 2 eieren
- 200 g hummus
- 8 kerstomaten
- 1 eetlepel olijfolie extra zuiver
- peper en zout
- 8 sneden volkorenbrood
- 5 g verse basilicum
- 250 g verse kaas
- 5 g verse bieslook
- 5 g verse koriander
- 5 g verse munt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015010600324000000
F2021022400077540000
F2010083100116000000
S2019081300291230000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Kook de eieren 6 min. in kokend water. Laat afkoelen en pel ze.
- Snijd lange slierten van de courgette met een dunschiller. Snijd ze in de lengte tot lange ‘spaghettislierten’. Halveer de kerstomaten.
- Hak de verse kruiden fijn (houd enkele verse basilicumblaadjes opzij) en meng met de verse kaas en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Smeer de hummus en de verse kaas op het brood. Garneer met de basilicumblaadjes, de courgetteslierten en de kerstomaten.
- Snijd de eieren doormidden en leg ½ ei bovenop de boterham.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 576; energie (kCal): 138; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 431,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015010600324000000
F2021022400077540000
F2010083100116000000
S2019081300291230000
Laad nog 4 producten