Viskoekjes met rode curry
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Lactose vrij
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 18 Porties
- 680 g kabeljauwfilet
- 5 afgestreken eetlepels maïszetmeel
- 1 groot ei
- 2 eetlepels vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
- 1 eetlepel rode currypasta
- 3 lente-uitjes
- 75 g heel fijne sperziebonen
- 4 eetlepels fijngesneden koriander
- arachideolie
- peper
- saus van het Thais gamma Delhaize: "chili sauce sweetened" en/of "seafood sauce"
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229000000
S2010022200005290000
F2021022400077540000
F2002031400311200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij de kabeljauwfilets in blokjes en hak fijn met de molen.
- Meng het maïszetmeel met het ei, al kloppend met de garde. Voeg vissaus toe, rode currypasta, heel fijngesneden lente-uitjes en sperziebonen, gemalen vis en koriander. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes van 1 dikke eetlepel van het deeg. Geef er een regelmatige vorm aan met de rug van een lepel. Smeer ze lichtjes in met olie.
- Bak 6 min. in de oven, draai om, smeer een beetje in met olie en bak nog 6 min.
- Dien warm of koud op met een pikante Thaise saus naar keuze.
Kooktip
Met een kleine dresseerring kan je mooie, ronde koekjes van het deeg vormen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229000000
S2010022200005290000
F2021022400077540000
F2002031400311200000
Laad nog 4 producten