Vietnamese salade met zwarte heilbot
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 3 Porties
3 Porties
- 500 g zwarte heilbotfilet
- 1/2 Chinese kool
- 2 wortelen
- 1 grote rode ui
- 10 stevige munttakjes
- 1 cl flesje rijstazijn
- 2 s.l suiker
- 2 s.l gegrild sesamzaad
- zout
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1992033100248700000
S2009051200121770000
S1981022600151010000
S2021042000537390000
Begin met koken
- Giet de suiker en de rijstazijn in een grote slakom. Voeg de fijngesneden rode ui toe en meng goed. Laat afkoelen.
- Laat de zwarte heilbotfilet een tiental minuten stomen.
- Rasp intussen de wortels en snij ze in fijne reepjes. Snij de Chinese kool fijn, start met het groene gedeelte; er is 250g nodig. Voeg de fijngehakte muntblaadjes toe.
- Wanneer de heilbotfilet gaar is, kan je hem kruiden en een beetje laten afkoelen. Verkruimel hem grof.
- Giet de kool, munt en wortelen in de slakom met de azijn en rode ui; meng alles goed door elkaar. Leg de vis bovenaan en serveer hem vers, bestrooi met sesamzaad.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 438,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1992033100248700000
S2009051200121770000
S1981022600151010000
S2021042000537390000