Verrassingsflap
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Halloween,Picknick
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 1 pompoen
- 60 g feta
- enkele rozijnen
- komijn
- olijfolie
- 250 g bloem
- een beetje water
- een beetje olijfolie (voor het deeg)
- zout
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019051000251040000
F2018060700018410000
S2008052302194110000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Was de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Snijd de feta in kleine stukjes.
- Fruit de komijnzaadjes met een beetje olijfolie in de pan en voeg daarna de blokjes pompoen en de rozijnen toe. Voeg wat water toe en laat sudderen tot de stukjes pompoen gaar zijn.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg (de bloem, het water, de olijfolie en het zout) en maak een deegbolletje.
- Spreid het met een deegrol uit op bakpapier en verdeel in een paar rechthoekige stukken.
- Voor de flap: plaats op één zijde van de rechthoek een soeplepel groentenmengeling en een aantal blokjes feta. Houd de randen vrij.
- Maak de flapjes door de andere helft toe te plooien. Sluit ze door de binnenste randen van het deeg nat te maken en door deze met de vingers aan te drukken.
- Maak een klein gaatje met een mes aan de bovenkant van de flap opdat de stoom tijdens de bereiding kan ontsnappen.
- Bak ze gedurende 15 minuten in de oven op 180°C.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Halloween,Picknick
Brunch,Diner,Overig,Aperitief
Herfst,Winter
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019051000251040000
F2018060700018410000
S2008052302194110000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Laad nog 3 producten