Verrassingscroissants met chocopasta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 250 g chocopasta naar keuze (1 koffielepel per stuk)
- 1 ei
- 2 vellen bladerdeeg met boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994080800093320000
F2010083100116000000
F2012031400136200000
Begin met koken
- Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er het rooster uit te nemen.
- Ontrol 1 vel bladerdeeg en snij in 6 stukken, zoals bij een taart. Schep een koffielepel chocopasta in het midden van elke driehoek, kort bij de afgeronde kant.
- Rol elke driehoek op naar de punt toe. Neem de 2 uiteinden vast en plooi ze naar elkaar toe om croissants te vormen.
- Laat het vel bakpapier met de croissants op het ovenrooster glijden. Maak nog 6 croissants met het tweede vel bladerdeeg en leg ze ook op het rooster.
- Breek het ei in een kom en klop het los met een vork. Bestrijk (met een keukenkwastje) de croissants met het losgeklopte ei. Zo zullen de croissants mooi bruin bakken en blinken wanneer ze uit de oven komen.
- Laat ze ongeveer 15 min. bakken. Vraag hulp aan een volwassene om ze in de oven zetten en uit de oven te halen.
- Serveer de croissants bij het ontbijt en smul ervan als ze nog een beetje warm zijn.
Kooktip
- Neem de chocopasta met een lepeltje uit de pot en gebruik een tweede lepeltje om het bolletje choco op het deeg te laten glijden, zo zal je zeker niet morsen.
- Variant: je kan de croissants, voor je ze in de oven zet, bestrooien met gehakte hazelnoten of met amandelschilfers: de stukjes zullen kleven door het losgeklopte ei.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1773; energie (kCal): 425; vetten (g): 23; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 44,8; suikers (g): 19,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 269,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Brunch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994080800093320000
F2010083100116000000
F2012031400136200000