Verjaardagstaart met blauwe bessen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld
Ingrediënten voor 20 Porties
- 280 g zelfrijzende bloem (voor het gebak)
- 70 g verse kaas (voor het gebak)
- 200 g kristalsuiker (voor het gebak)
- 50 g boter (voor het gebak)
- 1 afgestreken kl zout (voor het gebak)
- 250 g blauwe bessen (voor de garnituur)
- 250 g verse kaas (voor de garnituur)
- 35 g kristalsuiker (voor de vulling)
- 150 g blauwe bessen (voor het glazuur en de afwerking)
- 250 g verse biokaas (vlootje) (voor het glazuur en de afwerking)
- 250 g mascarpone (voor het glazuur en de afwerking)
- 75 g kristalsuiker (voor het glazuur en de afwerking)
- 12 eieren (voor het gebak)
- 2 eiwitten (voor de garnituur)
- veelkleurige suikerparels (voor het glazuur en de afwerking)
Ingrediënten voor 20 personen
Toon:

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59

Pur Natur
Yoghurt | Skyr | Natuur | Eco | Bio
400 gr

€2,99

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Delhaize
Blauwe bessen | Schaal
150 gr
€3,59

Philadelphia
Smeerkaas | LIGHT | Original
320 gr
€3,09

Delhaize
Mascarpone
250 gr

€1,35

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Ijsspikkels
220 gr
€2,99
Reeds in je keuken

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35
Totaal:
€24,07
Begin met koken
Bereidingstijd : 45 min. + 12 min. kooktijd
- Maak het gebak: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers op met de suiker, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Voeg al kloppend de gesmolten boter en de verse kaas toe en meng er dan ook de gezeefde bloem en het zout onder. Klop de eiwitten tot schuim. Roer ze voorzichtig onder de bereiding met een spatel, tot een schuimig en homogeen deeg. Bekleed 3 taartvormen van 18 cm diameter met bakpapier. Verdeel er het deeg over en schuif 12 min. in de oven. Laat lauw worden, ontvorm en laat op een taartrooster afkoelen.
- Maak de garnituur: meng de verse kaas en de suiker. Klop de eiwitten tot een stevig schuim en roer ze onder de verse kaas. Verdeel de helft van deze bereiding over 1 taart, voeg de helft van de blauwe bessen toe en leg er de 2de taart bovenop. Garneer ze op de dezelfde manier en bedek ze met de 3de taart.
- Maak het glazuur en werk af: meng de verse kaas, de mascarpone en de suiker zachtjes met de garde tot een gladde crème. Bestrijk er de taart volledig mee, bestrooi ze met suikerparels en strooi er blauwe bessen rond.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 20 personen
Toon:

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59

Pur Natur
Yoghurt | Skyr | Natuur | Eco | Bio
400 gr

€2,99

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Delhaize
Blauwe bessen | Schaal
150 gr
€3,59

Philadelphia
Smeerkaas | LIGHT | Original
320 gr
€3,09

Delhaize
Mascarpone
250 gr

€1,35

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Ijsspikkels
220 gr
€2,99
Reeds in je keuken

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35