Venusschelpen met salieboter
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 kg venusschelpen
- 25 citroen (zeste)
- 4 dikke sneden meergranenbrood
- 120 g gezouten boter
- 5 g boter voor het bakken
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse salieblaadjes
- 1 snuifje Espelettepeper
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012082900293000000
F2009051800357500000
F1981081800104500000
F1986053100312200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de boter zacht worden. Houd enkele van de salieblaadjes opzij voor de afwerking. Hak enkele salieblaadjes fijn en pers de knoflook. Meng de fijngehakte salie samen met de knoflook, de boter, de Espelettepeper en de citroenzeste. Kruid bij met peper en zout.
- Spoel de schelpen enkele keren in koud water.
- Leg de schelpen in vuurvaste schaaltjes en verdeel er de salieboter over. Zet ze enkele minuten in de oven tot ze opengaan.
- Bak de overige salieblaadjes in de boter (om te bakken) tot ze krokant en geurig zijn.
- Garneer met de krokant gebakken salieblaadjes en dien op met het grof brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 639; energie (kCal): 154; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 404,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012082900293000000
F2009051800357500000
F1981081800104500000
F1986053100312200000
Laad nog 4 producten