Recept zoekresultatenVelouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
Delhaize logo
  • Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Lunch
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dozijn grote Bourgondische wijngaardslakken
  • 1 kleine witte ui
  • 1 bosje kervel
  • 20 cl magere melk
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 bosje waterkers
  • zout en peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers | Jonge sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102800329020000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Peper | Black & White | Molen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    50,45 €/kg
    €5,55
    S2009121608000610000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    1. Was de kervel en hak hem grof met de steeltjes erbij. Doe hetzelfde met de waterkers en de peterselie. Rist de basilicum af en hak hem grof.
    2. Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook. Dompel daarin gedurende enkele seconden de kervel, de waterkers en de look.
    3. Als de groenten mals zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een kommetje.
    4. Neem de look eruit en mix met 3/5 van de gevogeltebouillon tot een heel gladde puree.
    5. Doe door een puntzeef en giet de melk erbij. Warm op in een steelpannetje en kruid bij met zout en peper van de molen.
    6. Schil de ui(en) en fruit deze in 2/5 van de gevogeltebouillon. Doe er vervolgens de wijngaardslakken bij en laat ze gaar worden op een zacht vuur.
    7. Giet de velouté in diepe borden en leg in het midden van het bord 6 wijngaardslakken, die je eerst liet uitlekken.

    Kooktip

    • Doe voor een originele toets 3 takjes verse munt bij je soep.
    • Een gezond extraatje: dit uiterst calorie- en vetarme voorgerecht is een uitstekende bron van magnesium, provitamine A en antioxidantia.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Overig
    Lunch
    • Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Waterkers | Jonge sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102800329020000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Peper | Black & White | Molen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    50,45 €/kg
    €5,55
    S2009121608000610000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000