Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 dozijn grote Bourgondische wijngaardslakken
- 1 kleine witte ui
- 1 bosje kervel
- 20 cl magere melk
- 1/2 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 50 cl ontvette gevogeltebouillon
- 2 takjes bladpeterselie
- 1 bosje waterkers
- zout en peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014102800329020000
F1986053100316200000
S2009121608000610000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
Begin met koken
- Was de kervel en hak hem grof met de steeltjes erbij. Doe hetzelfde met de waterkers en de peterselie. Rist de basilicum af en hak hem grof.
- Breng een grote kookpan met gezouten water aan de kook. Dompel daarin gedurende enkele seconden de kervel, de waterkers en de look.
- Als de groenten mals zijn, laat ze dan uitlekken en doe ze in een kommetje.
- Neem de look eruit en mix met 3/5 van de gevogeltebouillon tot een heel gladde puree.
- Doe door een puntzeef en giet de melk erbij. Warm op in een steelpannetje en kruid bij met zout en peper van de molen.
- Schil de ui(en) en fruit deze in 2/5 van de gevogeltebouillon. Doe er vervolgens de wijngaardslakken bij en laat ze gaar worden op een zacht vuur.
- Giet de velouté in diepe borden en leg in het midden van het bord 6 wijngaardslakken, die je eerst liet uitlekken.
Kooktip
- Doe voor een originele toets 3 takjes verse munt bij je soep.
- Een gezond extraatje: dit uiterst calorie- en vetarme voorgerecht is een uitstekende bron van magnesium, provitamine A en antioxidantia.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014102800329020000
F1986053100316200000
S2009121608000610000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000