Tomatensoep met varkenssneetjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- Gehakte peterselie, peper en zout, boter
- 1 l kippenbouillon
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 ui, fijn gesneden
- 100 g varkenssneetjes (type bruinen en opdienen)
- 500 g verse vleestomaten
- 1 wit van prei, fijn gesneden
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009032500149500000
S2010061700117210000
Begin met koken
- Snijd de tomaten in stukjes. Bewaar het sap.
- Mix de stukjes tomaat met een staafmixer.
- Giet het sap van de tomaten door een zeef.
- Stoof de fijngesneden groenten (ui, prei en selder) aan in boter zonder te kleuren.
- Voeg er de tomatenpuree aan toe en stoof nog een paar minuten.
- Voeg het sap van de tomaten en de bouillon erbij en laat alles een half uur op een zacht vuur koken.
- Breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.
- Kruid de varkenssneetjes met peper en zout en bak ze heel kort in wat boter.
- Doe de varkenssneetjes in de soep of steek ze op een satéprikker en ser veer ze bij de soep.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): ; energie (kCal): 21; vetten (g): 0,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,1; zout (g): . Energie (kcal/portie): 96,49
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Lente,Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009032500149500000
S2010061700117210000