Recept zoekresultatenTian van tomaat en courgette
Delhaize logo
  • A
  • Tian van tomaat en courgette

Tian van tomaat en courgette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

ā‚¬

Score

4 op 5
Vegetarisch
Bijgerechten
Tian van tomaat en courgetteA

Ingrediƫnten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 courgettes
  • 3 el geraspte parmigiano
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 e.l. olijfolie
  • 500 g tomaten
  • 2 takjes verse tijm
  • zwarte peper

Ingrediƫnten voor 4 personen

Toon:

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬1,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

ā‚¬2,39

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

ā‚¬1,35

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

500 gr

ā‚¬2,89

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

ā‚¬1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬1,25

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

ā‚¬1,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

ā‚¬1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬4,49

Totaal:
ā‚¬11,06

Begin met koken

  1. Snijd de courgettes en de ui in plakken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui 6 minuten, bak de courgettes 10 minuten. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
  2. Snijd de tomaten in plakjes.
  3. Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Halveer het knoļ¬‚ookteentje en wrijf er een ovenschaal mee in.
  4. Vul de schaal met afwisselende laagjes ui, tomaat en courgette. Ga zo verder tot de groenten zijn opgebruikt. Kruid met peper en zout. Bestrooi met tijm en laurier, besprenkel met olijfolie.
  5. Zet het gerecht 30 minuten in de oven. Druk af en toe even aan met een schuimspaan, de groenten moeten konļ¬jten en kleuren. Bestrooi ze na 20 minuten met geraspte parmezaan en laat verder kleuren in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 214; energie (kCal): 51; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 169,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 214; energie (kCal): 51; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 169,73
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
  • A
  • Tian van tomaat en courgette

Ingrediƫnten voor 4 personen

Toon:

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬1,29

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

ā‚¬2,39

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

ā‚¬1,35

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

500 gr

ā‚¬2,89

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

ā‚¬1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬1,25

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

ā‚¬1,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

ā‚¬1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

ā‚¬4,49

Totaal:
ā‚¬11,06