Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTerrine van fazant
Delhaize logo
  • Terrine van fazant

Terrine van fazant

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Terrine van fazant

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 fazantenfilets
  • 300 g boschampignons
  • 100 g holle pasta
  • 1 kg spinazie
  • truffelolie
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 4 feuilles gelatineblaadjes
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • zout
  • olie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Olijfolie | Zwarte truffels
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    5,5 cl
    90,73 €/l
    €4,99
    S2000120400006770000
  • Koolzaadolie
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,79 €/l
    €4,79
    S2009012200005590000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Kruid de filets met peper en zout. Bak ze in de pan met 1 eetlepel boter.
    2. Kruid de champignons en bak ze in 1 eetlepel boter. Laat alles afkoelen.
    3. Kook de spinazie kort in kokend gezouten water en laat schrikken in ijswater. Goed laten uitlekken.
    4. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
    5. Kook de pasta al dente in gezouten water en laat afkoelen.
    6. Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Stapel de stukjes filet, de champignons, de spinazie en de pasta mooi op elkaar. Overgiet met de bouillon.
    7. Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snij in plakjes.

    Kooktip

    Zout de champignons niet bij het begin van het bakken omdat ze dan te veel vocht afgeven.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Brunch
    Voorgerecht
    • Terrine van fazant

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Olijfolie | Zwarte truffels
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    5,5 cl
    90,73 €/l
    €4,99
    S2000120400006770000
  • Koolzaadolie
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,79 €/l
    €4,79
    S2009012200005590000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000