Recept zoekresultatenTempura van garnalen en groenten
Delhaize logo
  • Tempura van garnalen en groenten

Tempura van garnalen en groenten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hapjes
Tempura van garnalen en groenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 courgette
  • 4 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 schaaltje shiitakes
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • een beetje bloem
  • frituurolie
  • 5 cl japanse sojasaus
  • 5 cl mirin (Japanse rijstazijn)
  • enkele schijfjes gember (in bokaal)
  • 2 eieren
  • 40 cl ijskoud water
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • rijst om erbij te serveren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2020032400055530000
  • Bloem | Tarwemeel | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372250000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Mirin seasoning
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    21,27 €/kg
    €3,19
    S2010012200121990000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 2 min. per bakbeurt

    1. Snij de courgette in halve ringen, de wortelen in staven en de paprika in brede, korte repen. Verwijder de stelen van de shiitakes.
    2. Pel de vooraf ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Snij ze 4 keer in het binnenste deel in, zo worden ze mooi recht.
    3. Rol alle ingrediënten in de gewone bloem en schud ze in een vergiet om de overtollige bloem te verwijderen.
    4. Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
    5. Meng sojasaus, mirin, 5 cl water en gemberschijfjes. Zet opzij.
    6. Klop de eieren los in een grote kom met 40 cl ijskoud water. Voeg de zelfrijzende bloem in één keer toe, roer even met een vork: het beslag moet niet glad zijn.
    7. Dompel alle ingrediënten in het beslag (neem de garnalen vast bij het staartje, zodat het niet met beslag wordt omhuld) en laat ze lichtjes kleuren in de olie. Doe dit per kleine groepjes en leg ze achtereenvolgens op keukenpapier.
    8. Serveer warm met de saus en rijst.

    Kooktip

    Zo kan je ook uiringen, aubergineschijven, groene asperges, pompoen, stukjes inktvis, enz. frituren.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Lactose vrij
    Moederdag,Romantisch diner
    Overig
    Hapjes
    • Tempura van garnalen en groenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
    F2020032400055530000
  • Bloem | Tarwemeel | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372250000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Mirin seasoning
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    21,27 €/kg
    €3,19
    S2010012200121990000