Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 levende kreeft (bij voorkeur)
- 100 g breakfast notenmengeling ‘Superfood’
- 1 el sesamzaadjes
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 el sojasaus
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017101300009720000
F2015121800326360000
S2021042000537390000
S2001040900005340000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
- Laat even afkoelen. Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
- Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
- Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
- Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
- Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2017101300009720000
F2015121800326360000
S2021042000537390000
S2001040900005340000
Laad nog 1 producten