Tajine met peren en saffraan
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g gezouten boter op kamertemperatuur
- 1,2 kg stevige peren
- 100 g kandijsuiker
- 1 saffraankokertje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005091300142400000
F2009120300350900000
S2015101200398490000
S2011091908000160000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 1u20 kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de peren in partjes en schil ¾ ervan. Houd af en toe een partje met schil.
- Meng de boter, suiker en saffraan met een lepel en meng er daarna de partjes peer door. Schep ze met de boter in een tajine zonder deksel en plaats die zo’n 40 min in de oven. Zet het deksel op de tajine en laat nog zo’n 40 min doorgaren.
- Haal de tajine uit de oven en laat zachtjes afkoelen. Serveer dit dessert lauw.
Kooktip
Doe eens lekker gek en serveer er een bolletje chocoladeijs of een schepje zure room bij! Superlekker!
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegetarisch
Romantisch diner
Overig
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005091300142400000
F2009120300350900000
S2015101200398490000
S2011091908000160000