Recept zoekresultatenTagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaat
Delhaize logo
A

Tagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaat

Tagliata van presa ibérico met girasoli, groentjes en gekonfijte tomaatA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g presa ibérico
  • 250 g 'Girasoli’ Bertagni
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 dl olijfolie (voor de saus)
  • 1/2 teentje knoflook
  • 5 g verse tijm
  • 5 g verse tijm (voor de saus)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 takje verse tijm (voor de afwerking)
  • 4 tomaten
  • 600 g presa ibérico
  • 250 g 'Girasoli’ Bertagni
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 dl olijfolie (voor de saus)
  • 1/2 teentje knoflook
  • 5 g verse tijm
  • 5 g verse tijm (voor de saus)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 takje verse tijm (voor de afwerking)
  • 4 tomaten

Begin met koken

30 min. + 20 min. inkooktijd</p><p>Maak eerst de saus: ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Laat de olijfolie heet worden en blus met de tomatenblokjes. Zet het vuur lager en doe er de tijm bij. Laat de tomaatblokjes 15 min. zachtjes smelten. Kruid bij met peper en zout.
1
<p>Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in een fijne brunoise. Stoof deze brunoise, de ui en de knoflook in de olijfolie gaar. De groenteblokjes moeten wel nog een beetje knapperig zijn en hun kleur behouden. Kruid bij met peper en zout.</p>
2
<p>Kook de ‘Girasoli’ volgens de instructies op de verpakking.</p>
3
<p>Hak de tijm fijn en wrijf er de presa mee in. Kruid de presa met peper en zout.</p>
4
<p>Bak de presa enkele minuten langs beide kanten in een hete grillpan. Het mag nog een tikje rosé zijn vanbinnen. Snijd in fijne sneetjes.</p>
5
<p>Dresseer de borden: leg enkele sneetjes presa op elk bord en maak een kleine toren van de groentebrunoise, Girasoli en de gesmolten tomatenblokjes.</p>
6
<p>Werk af met een takje verse tijm.</p>
1
<p>Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in een fijne brunoise. Stoof deze brunoise, de ui en de knoflook in de olijfolie gaar. De groenteblokjes moeten wel nog een beetje knapperig zijn en hun kleur behouden. Kruid bij met peper en zout.</p>
2
<p>Kook de ‘Girasoli’ volgens de instructies op de verpakking.</p>
3
<p>Hak de tijm fijn en wrijf er de presa mee in. Kruid de presa met peper en zout.</p>
4
<p>Bak de presa enkele minuten langs beide kanten in een hete grillpan. Het mag nog een tikje rosé zijn vanbinnen. Snijd in fijne sneetjes.</p>
5
<p>Dresseer de borden: leg enkele sneetjes presa op elk bord en maak een kleine toren van de groentebrunoise, Girasoli en de gesmolten tomatenblokjes.</p>
6
<p>Werk af met een takje verse tijm.</p>
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 565; energie (kCal): 136; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 804,03
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 565; energie (kCal): 136; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 2,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 804,03
Italiaans
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Girasoli met kaas
Delhaize Girasoli met kaas
250 gr
2
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
0
99
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Tomaten | San Marzano
Delhaize Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
3
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
+/-€29,16