Tabouleh met honing en vers fruit
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Barbecue,Picknick
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 koffielepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels kleine rozijnen
- 2 el honing
- 3 el amandelschilfers
- 1 sinaasappel
- verse munt
- 125 g couscous
- 120 g vers fruit naar keuze: druiven zonder pitten, appel, granaatappel, enz. (nettogewicht)
- 1 kopje water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012230000
S2005090800094310000
S2021011800496110000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Doe de couscous in een kom, samen met de rozijnen en het kaneelpoeder.
- Breng het water aan de kook. Neem van het vuur, voeg de honing toe en giet alles over de couscous. Meng en laat wellen.
- Rooster, ondertussen, de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof.
- Rasp de schil van de sinaasappel fijn, schil de sinaasappel dan tot op het vruchtvlees. Halveer vertikaal, snij dan in blokjes. Giet alles (schil + vruchtvlees + sap) op de couscous. Doe er het in blokjes gesneden (of afgerist) fruit bij, evenals de amandelen en meng.
Kooktip
Wanneer je de taboule op voorhand bereidt, voeg de amandelen dan pas voor het opdienen toe, zo blijven ze knapperig.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 704; energie (kCal): 167; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 27,3; suikers (g): 12,1; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 257,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegetarisch
Barbecue,Picknick
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012230000
S2005090800094310000
S2021011800496110000
Laad nog 3 producten