Taboulé van de kapitein
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Brunch,Picknick
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 of 3 takjes munt
- 1 of 2 citroenen
- 1/2 busseltje lente-uitjes
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 140 g couscous
- 250 g kerstomaten
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 150 g middelgrote roze garnalen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 sinaasappel
- 200 g tonijn in olie
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077550000
S2014080600127100000
F2018110500026520000
F2019052700038500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Doe de couscous, het zout en de kurkuma in een slakom. Overgiet met een tas (18 cl) kokend water. Laat wellen.
- Ondertussen: snij de kerstomaten in twee, hak de kruiden en snipper de lente-uitjes (het witte + 2/3 van het groene deel) fijn.
- Giet de olijfolie en het sap van 1 citroen op de couscous en roer met een vork de korrels los. Voeg de garnalen toe, de uitgelekte tonijn (een beetje verkruimeld), de uitjes, de tomaten en de kruiden.
- Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in kleine stukken op een bord. Doe het vrijgekomen sap en de stukken bij de taboulé, meng goed en proef van je bereiding. Naar eigen smaak kan je nog wat citroensap en/of zout toevoegen.
- Dek de kom af en zet 2 uur in de koelkast.
- Dien de taboulé koel op als voor- of hoofdgerecht. Neem de taboulé mee in een koelbox wanneer je gaat picknicken, want deze couscoussalade houdt niet van de warmte!
Kooktip
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Je mag een handvol rozijnen toevoegen: van in het begin, voor je er kokend water bijdoet.
- Couscous, da’s gemakkelijk: je laat een hoeveelheid korrels wellen in eenzelfde hoeveelheid kokend water.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 533; energie (kCal): 127; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 405,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Brunch,Picknick
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077550000
S2014080600127100000
F2018110500026520000
F2019052700038500000
Laad nog 4 producten