Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code EOYCOLLECT!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenTaart met noten
Delhaize logo
  • Taart met noten
    E

Taart met noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Dessert
Taart met notenE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 zanddeeg, kant-en-klaar
  • 300 g gepelde noten
  • 160 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g honing
  • droge bonen (om te bakken)
  • 1 bakvorm van 22 cm
  • 6 cl room

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,65

Lange witte bonen | Bio

Delhaize

Lange witte bonen | Bio

500 gr

Bio

€2,99

Muffin bakvorm | Silicone

Delhaize

Muffin bakvorm | Silicone

6 st

€3,15

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Reeds in je keuken

Boter | Zacht

Paysan Breton

Boter | Zacht

200 gr

€4,69

Totaal:
€10,13

Begin met koken

Bereidingstijd: 45-50 min.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Spreid het zanddeeg uit over de bakvorm en prik er in met een vork.
  2. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en droge bonen. Bak het vervolgens 15 minuten in de oven.
  3. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten in de oven tot het goudbruin is. Haal het deeg uit de oven en zet het aan de kant (schakel de oven niet uit).
  4. Doe de noten, de boter, de suiker en de honing in een pan en verhit dit op een zacht vuurtje tot alles licht karamelkleurig is.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens de room toe. Meng goed en verhit het geheel nog één minuut, maar breng het niet aan de kook.
  6. Giet dit mengsel over de taartbodem en bak de taart 12 minuten in de oven (de taart moet goudbruin zijn). Laat de taart afkoelen voor je ze opdient.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2210; energie (kCal): 532; vetten (g): 40,8; verzadigde vetten (g): 13,8; koolhydraten (g): 33,9; suikers (g): 23,8; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1263,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieE
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2210; energie (kCal): 532; vetten (g): 40,8; verzadigde vetten (g): 13,8; koolhydraten (g): 33,9; suikers (g): 23,8; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1263,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Herfst
Dessert
  • Taart met noten
    E

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,65

Lange witte bonen | Bio

Delhaize

Lange witte bonen | Bio

500 gr

Bio

€2,99

Muffin bakvorm | Silicone

Delhaize

Muffin bakvorm | Silicone

6 st

€3,15

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Reeds in je keuken

Boter | Zacht

Paysan Breton

Boter | Zacht

200 gr

€4,69

Totaal:
€10,13