Taart met noten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 zanddeeg, kant-en-klaar
- 300 g gepelde noten
- 160 g boter
- 100 g bruine suiker
- 100 g honing
- droge bonen (om te bakken)
- 1 bakvorm van 22 cm
- 6 cl room
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Tienen-Tirlemont
Cassonade
500 gr
€1,59

Meli
Honing | Sicilie
340 gr
€4,99

Delhaize
Lange witte bonen | Bio
500 gr

€2,99

Delhaize
Muffin bakvorm | Silicone
6 st
€3,15

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75
Reeds in je keuken

Paysan Breton
Boter | Zacht
200 gr
€4,69
Totaal:
€13,47
Begin met koken
Bereidingstijd: 45-50 min.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Spreid het zanddeeg uit over de bakvorm en prik er in met een vork.
- Bedek het deeg met een stuk bakpapier en droge bonen. Bak het vervolgens 15 minuten in de oven.
- Verwijder de bonen en het bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten in de oven tot het goudbruin is. Haal het deeg uit de oven en zet het aan de kant (schakel de oven niet uit).
- Doe de noten, de boter, de suiker en de honing in een pan en verhit dit op een zacht vuurtje tot alles licht karamelkleurig is.
- Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens de room toe. Meng goed en verhit het geheel nog één minuut, maar breng het niet aan de kook.
- Giet dit mengsel over de taartbodem en bak de taart 12 minuten in de oven (de taart moet goudbruin zijn). Laat de taart afkoelen voor je ze opdient.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2210; energie (kCal): 532; vetten (g): 40,8; verzadigde vetten (g): 13,8; koolhydraten (g): 33,9; suikers (g): 23,8; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1263,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2210; energie (kCal): 532; vetten (g): 40,8; verzadigde vetten (g): 13,8; koolhydraten (g): 33,9; suikers (g): 23,8; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1263,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Herfst
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Tienen-Tirlemont
Cassonade
500 gr
€1,59

Meli
Honing | Sicilie
340 gr
€4,99

Delhaize
Lange witte bonen | Bio
500 gr

€2,99

Delhaize
Muffin bakvorm | Silicone
6 st
€3,15

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75
Reeds in je keuken

Paysan Breton
Boter | Zacht
200 gr
€4,69