Sweetheart canapés met ganzenlever
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 2 aardbeien
- 1 koffielepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel fijngehakte raketsla
- 40 g ganzenlever
- 2 koffielepels olijfolie
- peper
- 2 schijfjes peperkoek
- 1/4 sjalot
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100327900000
S2006062300006960001
F2015060500309010000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
Begin met koken
- Hak de sjalot heel fijn, voeg de raketsla toe, de balsamicoazijn, de olijfolie, peper en zout en meng goed.
- Halveer de aardbeien verticaal (of snij in 4 schijfjes indien 1 grote aardbei); snij vervolgens in hartjesvorm.
- Snij het sneetje ganzenlever in 4 en de sneetjes peperkoek in 2. Leg een stukje ganzenlever op elke canapé, giet er een beetje vinaigrette over en schik hierop een aardbeihartje.
- Serveer op kamertemperatuur.
Kooktip
- Je kan de canapés even op voorhand maken en ze koel bewaren onder een stolp (of een omgekeerde slakom bijvoorbeeld).
- Alternatief: De enigszins zure aardbei gaat perfect samen met de zachte ganzenlever; niettemin kan je de aardbei vervangen door mango, verse ananas, gestoofde peer of verse vijg.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1244; energie (kCal): 299; vetten (g): 19,2; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 27,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 225,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100327900000
S2006062300006960001
F2015060500309010000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000