Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofvlees met spekblokjes en champignons Plat National
Delhaize logo
  • Stoofvlees met spekblokjes en champignons Plat National
    A

Stoofvlees met spekblokjes en champignons Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Stoofvlees met spekblokjes en champignons Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg rundstoofvlees
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 sjalotten
  • 250 g witte champignons
  • 1 grote boterham
  • 33 cl bruine Leffe
  • 1 l Delhaize rundsfond
  • 2 el mosterd
  • 2 el roux voor bruine sauzen
  • 40 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g Delhaize stoofvleeskruidenmix
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Gerookt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600532300000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • F2020062900062230000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2,5 u kooktijd

    1. Smelt ¼ van de boter in een pan en stoof er de fijngesneden sjalotten in aan.
    2. Bak het vlees aan alle zijden bruin in een andere pan met de rest van de boter. Kruid het met de stoofvlees- kruiden. Voeg na 5 min. het gebakken stoofvlees aan de sjalotten toe en voeg de tijm, laurier en het geperste teentje look. Giet er het bier over en voeg de bouillon toe. Smeer de boterham in met de mosterd en leg hem op het vlees. Laat alles op een matig vuur gedurende 2 uur zacht garen.
    3. Bak in een pan het spek aan en voeg het toe aan de stoverij. Maak de champignons proper en snijd ze in 2 of in 4 als ze te groot zijn. Bak deze aan in het vet van het spek dat overbleef in de pan en voeg toe bij het vlees. Laat nog een half uurtje verder pruttelen en controleer dan of het vlees zacht is. Zoniet, dan laat je het nog verder garen. Bind nu de saus met de bruine roux en breng nog een 2 tal minuutjes aan de kook.
    4. Serveer het stoofvlees met een frisse salade en verse frietjes met mayonaise.

    Tip: Begin met de spekblokjes te bakken op een zacht vuurtje, zonder vet, zet het vuur daarna hoger, wanneer het vet begint te smelten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 356; energie (kCal): 85; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 636,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Stoofvlees met spekblokjes en champignons Plat National
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Gerookt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600532300000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • F2020062900062230000