Stoofpot van kabeljauw
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 aardappelen vastkokend
- 5 cl droge witte wijn
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- 2 jonge raapjes
- 12 jonge wortelen
- 4 kabeljauwfilets
- 16 plukjes kervel
- 20 cl kippenbouillon
- 20 g koude boter
- 4 takjes peterselie
- 1 preiwit
- 2 takjes selder
- 12 sjalotten
- 3 soeplepels visfumet
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009111600377730000
F2015060500309010000
F1986053100303400000
F1986053100317200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen en snij ze in grote blokjes. Maak de sjalotten schoon. Maak het wit van de prei en de seldertakjes schoon en snij ze in stukken van 4 cm lang.
- Kook de aardappelen en de rapen gedurende 15 min. in gezouten kokend water en giet af. Giet 2 dl water in een kookpan. Voeg de witte wijn, de visfumet, de kippenbouillon, de aardappelen, de rapen, de blokjes wortel, de sjalotten, de stukken selder, prei, zout en peper toe en laat gedurende 10 min. koken.
- Pocheer de kabeljauwfilets in het razende vocht gedurende 5 tot 8 min. afhankelijk van de dikte. Neem uit de kookpan en verwijder het vel.
- Verdeel de groenten in diepe borden, leg daarop een stuk vis en overgiet met bouillon. Versier met bieslook, plukjes kervel, takjes peterselie, een nootje koude boter en enkele korrels grof zout.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009111600377730000
F2015060500309010000
F1986053100303400000
F1986053100317200000
Laad nog 4 producten