Stoemp van aardpeer met grijze garnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g aardperen
- 500 g aardappelen
- 500 g grijze garnalen
- 20 g verse bieslook
- 1 eidooier
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 eetlepels notenolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100381300000
F2009011500299110000
F2021022400077520000
S2010041600149790000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Schil de aardperen en de aardappelen. Snijd de aardperen in kleine blokjes en de aardappelen in grove stukken. Zet een pot water op het vuur met de aardperen, aardappelen en het bouillonblokje en kook gaar gedurende 20 min. Giet af.
- Voeg de notenolie toe en plet de aardappelen en aardperen met een stamper tot je een homogene massa krijgt. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Snipper de bieslook fijn en voeg toe aan de stoemp, samen met de helft van de grijze garnalen en de eidooier. Roer nogmaals goed en serveer warm met de rest van de garnalen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 4,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 398,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100381300000
F2009011500299110000
F2021022400077520000
S2010041600149790000
Laad nog 1 producten