Stoemp van Tovergroentjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 verse boerenbraadworsten met ui
- 1 kg bloemige aardappelen
- 2 blokjes groentebouillon
- 50 g boter
- 1 kg Oranje Raketten
- 4 stammen van stammen van Prei(palmen)
- 1 snuifje muskaatnoot
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082000066460000
S2007122400274650000
S2012041900149800000
S2015011300012800000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Schil de aardappelen. Maak de stammen van de Preipalmen schoon en snipper ze fijn. Schil ook de Oranje Raketten en snijd deze in fijne schijfjes. Zet een grote pot water op het vuur met de groentebouillonblokjes. Voeg de Tovergroentjes en aardappelen toe en laat 20 min doorkoken.
- Giet de aardappelen, Oranje Raketten en Preipalmen af en plet met een pureestamper. Pureer niet te fijn zodat er nog een lekkere ‘bite’ aan de stoemp is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er 40 g boter door.
- Zet een pannetje op het vuur met de resterende boter en bak de worsten mooi bruin.
- Serveren en smullen maar!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082000066460000
S2007122400274650000
S2012041900149800000
S2015011300012800000
Laad nog 2 producten