Enkele collect-punten zijn opnieuw open. Ontdek hier welke.Lees meer >
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkelPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h38/h2a/9173545156638.jpg16 takjes bieslookfleur de selpeper500 g staartvis4 sinaasappelen10 cl sinaasappelsapwijnazijn150 g zeevenkel
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze dan in schijfjes.
Giet het sinaasappelsap in een pan en doe de azijn erbij. Doe er zout en peper bij.
Voeg de schijfjes sinaasappel eraan toe en warm op. Maak de zeevenkel schoon en verwijder daarbij de eventuele bruine stukken en de houtachtige delen ( dit zijn de hardste en vezelachtige delen van de voet).
Leg de moten staartvis op een bord, doe er peper op en kook afhankelijk van de dikte van de filets ongeveer 2 min in de microgolfoven. (het vlees moet loskomen en mals blijven).
Verwarm een kookpan met licht gezouten water. Blancheer daarin de zeevenkel gedurende een minuut.
Schik op elk bord schijfjes sinaasappel in rozetvorm. Leg daarop een portie zeevenkel en vervolgens een moot staartvis.
Giet er een portie saus over, doe er peper op en versier met takjes bieslook.
Kooktip
Je kan je saus een gastronomische toets geven door er 5cl Grand Marnier of Mandarine Napoléon bij te voegen
De "plus" op voedingsgebied: Een licht verteerbare, heel caloriearme en vetarme bereiding, die de nodige eiwitten aanvoert en heel wat jodium bevat..