Recept zoekresultatenStaartvismoten met sinaasappel en zeevenkel
Delhaize logo
  • Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel

Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 16 takjes bieslook
  • fleur de sel
  • peper
  • 500 g staartvis
  • 4 sinaasappelen
  • 10 cl sinaasappelsap
  • wijnazijn
  • 150 g zeevenkel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    84,50 €/kg
    €1,69
    F2021022400077520000
  • Zeeduivelfilet | Noordzee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 205 gr
    +/-52,45€/kg
    +/-€10,75
    F2002100800223400000
  • Eetsinaas | 4 st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    4,77 €/kg
    €4,29
    F2021041500079740000
  • Vers geperst sap | Sinaasappel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    6,36 €/l
    €1,59
    F2017012500369000000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S1993063000007030000
  • Reeds in je keuken
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    1. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze dan in schijfjes.
    2. Giet het sinaasappelsap in een pan en doe de azijn erbij. Doe er zout en peper bij.
    3. Voeg de schijfjes sinaasappel eraan toe en warm op. Maak de zeevenkel schoon en verwijder daarbij de eventuele bruine stukken en de houtachtige delen ( dit zijn de hardste en vezelachtige delen van de voet).
    4. Leg de moten staartvis op een bord, doe er peper op en kook afhankelijk van de dikte van de filets ongeveer 2 min in de microgolfoven. (het vlees moet loskomen en mals blijven).
    5. Verwarm een kookpan met licht gezouten water. Blancheer daarin de zeevenkel gedurende een minuut.
    6. Schik op elk bord schijfjes sinaasappel in rozetvorm. Leg daarop een portie zeevenkel en vervolgens een moot staartvis.
    7. Giet er een portie saus over, doe er peper op en versier met takjes bieslook.

    Kooktip

    • Je kan je saus een gastronomische toets geven door er 5cl Grand Marnier of Mandarine Napoléon bij te voegen
    • De "plus" op voedingsgebied: Een licht verteerbare, heel caloriearme en vetarme bereiding, die de nodige eiwitten aanvoert en heel wat jodium bevat..
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    84,50 €/kg
    €1,69
    F2021022400077520000
  • Zeeduivelfilet | Noordzee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 205 gr
    +/-52,45€/kg
    +/-€10,75
    F2002100800223400000
  • Eetsinaas | 4 st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    4,77 €/kg
    €4,29
    F2021041500079740000
  • Vers geperst sap | Sinaasappel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    6,36 €/l
    €1,59
    F2017012500369000000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S1993063000007030000
  • Reeds in je keuken
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    28,67 €/kg
    €1,29
    S2021021000507870000