Spareribs met Luikse stroop
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
3 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kg kleine varkensribben natuur
- 1 el Luikse siroop
- 3 els mosterd
- 4 el ketchup
- 1 el sojasaus
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Meurens
Luikse siroop | Abrikozen
300 gr
€2,55

Amora
Mosterd | Van Dijon | 265 g
26,5 cl
€3,19

Heinz
Ketchup | Tomato | Topdown
22 cl
€2,05

Delhaize
Saus | Soja | Bio
14,5 cl

€2,19
Totaal:
€9,98
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd + 2 u marineertijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de ribbetjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 12 min.
- Meng alle andere ingrediënten. Smeer de ribbetjes aan beide kanten met deze marinade in. Dek af en laat min.stens 2 u in de koelkast rusten.
- Gril ze op de barbecue, ± 3 min. per kant (of op een hete grill, in geval van stortregen).
Kooktip
Varkensvlees moet goed gebakken zijn. Daarom is het ideaal om de ribbetjes voor te koken (in de oven of in een bouillon). Zo kun je ze achteraf in een mum van tijd perfect bakken en laten karamelliseren, zonder dat ze aanbranden.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Meurens
Luikse siroop | Abrikozen
300 gr
€2,55

Amora
Mosterd | Van Dijon | 265 g
26,5 cl
€3,19

Heinz
Ketchup | Tomato | Topdown
22 cl
€2,05

Delhaize
Saus | Soja | Bio
14,5 cl

€2,19