Recept zoekresultatenSpareribs made in USA
Delhaize logo
  • Spareribs made in USA

Spareribs made in USA

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Spareribs made in USA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 l water
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 1,8 kg spareribs
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder (of specerijenmix voor speculoos)
  • 3 el arachideolie
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 cm gember
  • 4 el droge vermout
  • 1 teentje knoflook
  • 8 el klassieke of pikante ketchup
  • 1 ui
  • 4 el vloeibare honing

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouillon | Rund | Vetarm

Liebig

Bouillon | Rund | Vetarm

140 gr

€2,99

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,29

Kruiden | Chili Con Carne

Delhaize

Kruiden | Chili Con Carne

53 gr

€1,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

1L Raffelli Bianco

RAFFELI

1L Raffelli Bianco

1 l

€3,59

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 50 cl

€4,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Ketchup | Tomaat

Heinz

Ketchup | Tomaat

342 gr

€2,05

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Totaal:
€17,94

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. (+ 2 uur marineren)

  1. Breng het water met de verkruimelde bouillonblokjes in een grote kookpot aan de kook. Snij de spareribs in stukken van 3 of 4 ribben en voeg ze toe aan het kokende water. Laat 15 min. afgedekt op zacht vuur sudderen (te rekenen vanaf het hernemen van het kookpunt). Giet af.
  2. Giet de honing en het citroensap in een grote schaal, roer goed los, voeg dan de ketchup toe, de vermout, de olie, de specerijen, zout, peper, de geraspte gember, de gehakte ui(en) en de geperste knoflook. Meng goed.
  3. Wentel de spareribs in de marinade, dek de schaal af en zet 2 uur in de koelkast.
  4. Laat de spareribs uitlekken. Laat ze 15 min. op de barbecue (of in de oven, voorverwarmd op th. 7 – 210°C) grillen tot ze goed gekaramelliseerd zijn, draai ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
  5. Serveer warm met een aardappelsalade en rauwkost.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Spareribs made in USA

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouillon | Rund | Vetarm

Liebig

Bouillon | Rund | Vetarm

140 gr

€2,99

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,29

Kruiden | Chili Con Carne

Delhaize

Kruiden | Chili Con Carne

53 gr

€1,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

1L Raffelli Bianco

RAFFELI

1L Raffelli Bianco

1 l

€3,59

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 50 cl

€4,49

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Ketchup | Tomaat

Heinz

Ketchup | Tomaat

342 gr

€2,05

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Totaal:
€17,94