Soep met sobanoedels en zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g bio zalmfilets zonder vel
- 15 g gedehydrateerde zwarte paddenstoelen
- 4 cm gemberwortel
- 2 zakjes misosoep
- 8 stengels pijpajuin
- 1,5 eetlepels tamarisaus (soja)
- 225 g sobanoedels met boekweit
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121910000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15
- Week de zwarte paddenstoelen 15 minuten in lauw water.
- Warm 1,2 liter water op in een wok. Strooi de misosoep erin en meng.
- Maak de stengels pijpajuin schoon en doe ze in hun geheel in de bouillon. Voeg de geschilde gember in fijne schijfjes toe, samen met de uitgelekte zwarte paddenstoelen en de sojasaus. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
- Kook de noedels in ruim water beetgaar.
- Leg ondertussen de zalmmoten in de bouillon. Zet het vuur uit, dek af en laat 5 minuten pocheren. Verdeel de uitgelekte noedels over soepkommen. Leg 1 moot zalm in elke kom. Voeg de pijpajuin, champignons en gemberplakken toe. Giet de bouillon erover en dien meteen op.
Kooktip
In dit recept wordt de zalmfilet zachtjes gepocheerd in de soepbouillon die je van het vuur haalde. Door deze techniek is de zalm perfect bereid, met een rosé hart.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121910000