SobameshiPT15M1 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/he4/h06/9775941156894.jpg1 schaaltje calamaresringen (± 180 g)6 eieren1 bussel lente-uitjes250 g biomienoedels met volkorentarwe250 g gekookte rijst3 el Engelse saus (Worcestershire)3 el sojasaus2 el mirin4 el olijfolie3 cm gember4 snufjes ‘Chili Mix’ Market Fresh
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze even onder koud water. Warm de rijst op volgens de instructies op de verpakking.
Rasp de gember en pers het sap met de vingers. Meng met de Engelse saus, de sojasaus en de mirin.
Snipper 2 lente-uitjes in heel fijne lange slierten. Houd apart. Hak de rest van de uitjes fijn. Fruit ze met de calamaresringen en 2 el olijfolie op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan, tot ze mooi dichtgeschroeid zijn. Voeg dan de noedels en de rijst toe. Fruit alles op een vrij hoog vuur met de saus. Voeg 2 losgeklopte eieren toe en meng stevig.
Bak 4 spiegeleieren in 2 el olijfolie. Schik ze op de borden, naast de sobameshi. Werk af met slierten lente-uitjes, voeg een beetje ‘Chili Mix’ toe en serveer.
Kooktip
laat de calamares niet te lang bakken, anders worden ze taai.