Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicum
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 potten tomatensaus met basilicum “Basilico”
- 450 g spaghetti Delhaize
- 400 g ongekruid gehakt varken/rund of varken/kalf
- 1 grote ui
- 160 g wortelen
- 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 zakje geraspte parmigiano reggiano
- 4 eetlepels olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070803658590000
S2013041600151220000
S2015010900011870000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20
- Verwarm een ruime hoeveelheid licht gezouten water in een kookpot.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote, diepe pan en doe er de gesnipperde ui, de grof geraspte wortelen en het gehakt in. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en bak op vrij hoog vuur. Gebruik een spatel om het geheel in kleinere stukken te breken. Voeg, wanneer alles lichtbruin gebakken is, de tomatensaus toe, peper en zout. Giet 5 cl water in elke bokaal, sluit de bokalen, schud en voeg het water toe aan de saus. Laat zachtjes sudderen.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan het kookwater en kook er de spaghetti gelijktijdig “al dente” in. Giet de spaghetti af en dien onmiddellijk op met de bolognaisesaus. Serveer met geraspte parmezaan.
Kooktip
Een beetje gemalen pili-pili maakt de saus pittiger.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 140; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1025,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070803658590000
S2013041600151220000
S2015010900011870000
Laad nog 3 producten