Slaatje van rundvlees met vermicelliPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hf1/h1c/9173548761118.jpgarachideolie50 g gedroogde zwarte champignons1 bosje jonge uitjesoestersaus60 g peulen20 g pinda's200 g rijstvermicelli1 rode paprika200 g rundsgehakt2 sjalottensojasaus1 wortel
Laat de zwarte champignons ± 10 min. weken in lauw water.
Spoel ze zorgvuldig af en hak ze in grove stukken.
Doe de vermicelli in een grote kom en overgiet met kokend water. Laat enkele minuten zwellen en laat dan zorgvuldig uitlekken.
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Giet een scheutje olie in een bakpan en laat ze enkele minuten slinken.
Doe daarbij het rundsgehakt, de paprika en de in staafjes gesneden wortel. Meng voorzichtig en laat 5 min bakken. Doe de zwarte champignons erbij en bak totdat het vlees gaar is
Doe de in reepjes gesneden peulen erbij en laat 1 min op het vuur (ze moeten beetvast blijven). Meng vervolgens met de vermicelli en doe er 2 eetlepels sojasaus en oestersaus bij. Meng goed.
Dien warm of koud op, bestrooid met in fijne reepjes gesneden ui en grof geplette pindanoten.
Kooktip
Je kan het varkensvlees vervangen door reepjes rundvlees of door grote garnalen.
Een gezond extraatje: Uitstekende energieverdeling voor een voeding zonder te veel vetten en met een langdurige energieaanvoer.