Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
1 op 5Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 12 chorizo
- 4 schelvisfilets van 150 g
- restjes rijst met amandelen
- 500 g suikererwten
- 1/2 koffielepel venkelpoeder
- 5 takjes bladpeterselie
- 1/2 limoen (het vruchtvlees)
- restjes verse kruiden (waterkers, bieslook, koriander enz.)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010011100529210000
F2019013100030620000
S2020072800450660000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg er de schelvisfilets op. Zout en peper. Meng de rijst met de in stukken gesneden chorizo. Verdeel over de vis en bak gedurende 15 min. in de oven.
- Stoom de suikererwten gedurende 8 min.
- Blancheer alle kruiden 2 min. in kokend water. Droog af en meng met de limoen, het venkelpoeder en de olie. Zout en peper. Giet over de suikererwten en meng.
- Dien de visfilets op met de suikererwten.
Kooktip
- De korst! Net zoals kabeljauw en skrei krijgt schelvis in de oven een mooi korstje. Gebruik de restjes van rijst of couscous met wat chorizo of gerookte ham om originele en lekkere korstjes te maken. Succes gegarandeerd!
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010011100529210000
F2019013100030620000
S2020072800450660000
Laad nog 1 producten