Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSchelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden
Delhaize logo
  • Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 chorizo
  • 4 schelvisfilets van 150 g
  • restjes rijst met amandelen
  • 500 g suikererwten
  • 1/2 koffielepel venkelpoeder
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1/2 limoen (het vruchtvlees)
  • restjes verse kruiden (waterkers, bieslook, koriander enz.)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chorizo | Zacht | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010011100529210000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Sluimerwt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
    F2021082300086010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg er de schelvisfilets op. Zout en peper. Meng de rijst met de in stukken gesneden chorizo. Verdeel over de vis en bak gedurende 15 min. in de oven.
    2. Stoom de suikererwten gedurende 8 min.
    3. Blancheer alle kruiden 2 min. in kokend water. Droog af en meng met de limoen, het venkelpoeder en de olie. Zout en peper. Giet over de suikererwten en meng.
    4. Dien de visfilets op met de suikererwten.

    Kooktip

    • De korst! Net zoals kabeljauw en skrei krijgt schelvis in de oven een mooi korstje. Gebruik de restjes van rijst of couscous met wat chorizo of gerookte ham om originele en lekkere korstjes te maken. Succes gegarandeerd!
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Schelvis in een korstje van chorizo, suikererwten in olie van fijne kruiden

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chorizo | Zacht | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010011100529210000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Sluimerwt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
    F2021082300086010000