Scampispiesjes met citrusvruchten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- fleur de sel en peper
- 32 gepelde rauwe scampis
- 2 limoenen
- sinaasappelconfituur
- 10 cl sinaasappelsap
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009102100019620000
F2021082500086100000
F2019031400033660000
Begin met koken
- Schil een limoen tot op het vruchtvlees en maak de kwartjes los.
- Maak 8 spiesjes met afwisselend 2 scampi, 1 stuk limoen en 2 scampi.
- Leg ze op de bodem van een ovenschotel. Doe er zout en peper op.
- Snij 8 fijne schijfjes limoen voor de versiering.
- Pers de rest van de limoen in een steelpannetje.
- Doe daarbij 2 eetlepels sinaasappelconfituur en het sinaasappelsap.
- Laat gedurende 4 min. inkoken.
- Giet vervolgens over de spiesjes.
- Laat ze gedurende 8 min. bakken in een op 180°C voorverwarmde oven (de scampi moeten roze kleuren).
Kooktip
- Voor het aperitief kan je hetzelfde recept in klein formaat klaarmaken met tandenstokers. Voor meer smaak en geur kan je een mespuntje kaneel toevoegen aan de sinaasappelsaus.
- Een gezond extraatje: Een heus lichtheidsrecord voor deze heel vlot verteerbare bereiding, die in minder dan 150 kcal heel wat eiwitten aanvoert en zelfs niet 1 gram vetten bevat!
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009102100019620000
F2021082500086100000
F2019031400033660000