Sandwich met longhaas en witte koolsalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldBrunch,Picknick
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g longhaas
- 200 g witte kool
- 4 broodjes
- 4 eetlepels yoghurt op Griekse wijze
- 1 eetlepel suiker
- 4 eetlepels wittewijnazijn
- 1 teentje knoflook
- 1/2 koffielepel 'Meat Mix' Market Fresh
- 1 koffielepel karwijzaad
- enkele takjes bieslook
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
S2015010900012390000
S2002062000007210000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Begin met de wittekoolsla: snijd de witte kool fijn. Voeg de suiker, de wittewijnazijn, het karwijzaad, peper en zout en een scheutje water toe en vermeng goed. Laat even rusten.
- Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met de fijngehakte bieslook, de geperste look en kruid naar smaak met peper en zout.
- Bak of gril de longhaas saignant in een grillpan met de 'Meat Mix' Market Fresh. Laat even rusten en snijd in sneetjes.
- Besmeer het broodje met de yoghurtsaus, beleg met de sneetjes longhaas en werk af met de wittekoolsla.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 261,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Picknick
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
S2015010900012390000
S2002062000007210000
Laad nog 4 producten