Salsa van kersen met roséwijn en zwarte peper
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g kersen
- 40 cl roséwijn
- 100 g poederrietsuiker
- zwarte peper van de molen
- 100 g poederrietsuiker
- zwarte peper van de molen
- 600 g kersen
- 40 cl roséwijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013082800105630001
S2014050800151530001
S2013031200224440000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Verwijder de pit uit de kersen en vang het sap op.
- Giet de roséwijn en het kersensap in een kom en breng aan de kook. Voeg de suiker toe, meng en voeg de kersen toe. Laat gedurende 20 minuten verder koken op een zacht vuur en roer af en toe. Kruid met peper op het einde van de gaartijd.
- Schik de kersen en het sap op een schotel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Dien op met wafels en peperkoek.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 388; energie (kCal): 93; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 242,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegan
Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013082800105630001
S2014050800151530001
S2013031200224440000
Reeds in je keuken
S2021021000507950000
Laad nog 2 producten