Recept zoekresultatenSalade van spaghettipompoen en linzen
Delhaize logo
  • Salade van spaghettipompoen en linzen
    A

Salade van spaghettipompoen en linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

5 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Salade van spaghettipompoen en linzenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 spaghettipompoen van ong. 1,8 kg
  • 480 g gekookte linzen (uit blik)
  • 3 el olijfolie met look
  • 5 el citroensap
  • 4 e.l. olijfolie
  • 2 el verse oregano
  • 1 el verse tijm
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut | Blokjes

Delhaize

Butternut | Blokjes

2 × 600 gr

€3,38

Linzen | 2+1

Bonduelle

Linzen | 2+1

3 x 160 gr

€3,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Sap | Citroen |  Limoen | PET

Granini

Sap | Citroen | Limoen | PET

1 l

€3,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€18,90

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. kooktijd + 20 min. rusten

  1. Doe de spaghettipompoen in een kookpot. Vul de kookpot met koud water tot de pompoen onderstaat en breng dit aan de kook. Kook de pompoen ongeveer 45 minuten (draai hem regelmatig om). Laat de pompoen uitlekken zodra je er gemakkelijk met een mes in kunt prikken. Laat de pompoen afkoelen en snijd hem vervolgens doormidden. Verwijder de pitten en haal het vezelige vruchtvlees eruit met een vork. Laat het vruchtvlees minimaal 20 minuten uitlekken in een zeef.
  2. Spoel de linzen grondig af met koud water en laat ze uitlekken in een zeef.
  3. Giet het citroensap in een kom, kruid met peper en zout, en voeg de twee soorten olie en de fijngehakte kruiden toe. Roer goed
  4. Doe de helft van de vinaigrette bij de linzen en de andere helft bij de pompoenspaghetti. Meng goed en kruid naar smaak af. Dresseer de borden en begin met een laagje linzen.
  5. Serveer het gerecht op kamertemperatuur met wat brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 346; energie (kCal): 83; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 447,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 346; energie (kCal): 83; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 447,54
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Diner
Hoofdgerecht
  • Salade van spaghettipompoen en linzen
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut | Blokjes

Delhaize

Butternut | Blokjes

2 × 600 gr

€3,38

Linzen | 2+1

Bonduelle

Linzen | 2+1

3 x 160 gr

€3,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Sap | Citroen |  Limoen | PET

Granini

Sap | Citroen | Limoen | PET

1 l

€3,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€18,90