Salade van meloen en pompelmoes met ham en champagnegelei
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Brunch,Picknick
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 dl champagne
- enkele takjes munt
- 2 blaadjes gelatine
- 1 meloen
- 1 pompelmoes
- 200 g rauwe ham
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016080103661320000
F2021022500077550000
S1993051000018350000
F2007062600338410000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in partjes. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de helft van de champagne. Los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Vermeng met de rest van de champagne. Giet het mengsel in een vormpje (liefst van siliconen, of anders bekleed met plasticfolie) en laat opstijven in de koelkast.
- Verdeel de meloen, de pompelmoes en de ham over de borden. Werk af met de champagnegelei en een takje munt. Serveer met brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 317; energie (kCal): 75; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 4,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 211,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch,Picknick
Diner
Lente,Zomer
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016080103661320000
F2021022500077550000
S1993051000018350000
F2007062600338410000
Laad nog 2 producten