Salade van de nona (Italiaanse grootmoeders salade)
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 4 tot 5 eetlepels balsamicoazijn
- 2 blikken gekookte witte cannellini bonen (2 x 240 g, uitgelekt gewicht)
- 1 grote pot verse basilicum
- 2 schaaltjes kerstomaten (500 g)
- 10 cl olijfolie
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2006062300006960001
S2013091900113070000
S1996121600272290000
F2015030200328500000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Giet de bonen in een vergiet en spoel ze lang onder koud water. Laat ze goed uitlekken en doe ze in een slakom.
- Snij de kerstomaten in twee en doe ze ook in de kom. Voeg de olie toe, de balsamicoazijn, peper en zout. Meng goed, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
- Spoel de basilicumblaadjes en droog ze in de slazwierder. Doe ze bij in de kom en meng goed.
Kooktip
Dien goed koel op als bijgerecht bij vleeswaren, verse kazen en grillades.
Wanneer je de salade meeneemt (in een koelbox) wanneer je gaat picknicken, leg er dan de basilicumblaadjes bovenop en meng alles net voor het opdienen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Brunch
Overig
Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2006062300006960001
S2013091900113070000
S1996121600272290000
F2015030200328500000
Laad nog 2 producten