Recept zoekresultatenSalade Niçoise Plat National
Delhaize logo
  • Salade Niçoise Plat National
    A

Salade Niçoise Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Salade Niçoise Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g tonijn in eigen nat (netto uitgelekt gewicht)
  • 30 g gestrekte ansjovisfilets in olijfolie
  • 12 kwarteleieren
  • 200 g extra fijne boontjes
  • 400 g krieltjes
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g zwarte olijven
  • 175 g salade mesclun
  • 1 rode ui
  • 6 el olijfolie
  • 2 eetlepels kappers
  • 5 takjes bladpeterselie
  • peper
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tonijn | Olijfolie
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014080600127120000
  • Kwarteleieren
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    240 gr
    16,63 €/kg
    €3,99
    F2009100900598710000
  • Extra fijne Boontjes
    600 gr
    1,32 €/kg
    €0,79
    S1992111700270810000
  • Krielaardappelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
    F2009111900378420000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Kook de krieltjes in gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten.
    2. Kuis de boontjes en kook ze in gezouten, kokend water gedurende 3 minuten en spoel ze dan in ijswater. Zo behouden ze hun frisse groene kleur.
    3. Kook de kwarteleitjes in kokend water gedurende 4 minuten, spoel ze koud en pel ze. Snijd ze in 2.
    4. Snijd de gekookte krieltjes in 2 en bak ze in de helft van de olijfolie.
    5. Laat de tonijn en de ansjovisfilets uitlekken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
    6. Schik alle ingrediënten samen op een mooie schaal. Begin met de salade en de boontjes, dan de tonijn, de krieltjes en de kerstomaatjes en dan de kappertjes, olijven, kwarteleitjes en ansjovisfilets. Werk af met de platte peterselie, rode ui en de rest van de olijfolie. Kruid af met peper en fleur de sel.
    7. Serveer met brood.

    Tip: Je kan de rode ui vervangen door lente-uitjes en de peterselie door basilicum.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Salade Niçoise Plat National
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tonijn | Olijfolie
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014080600127120000
  • Kwarteleieren
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    240 gr
    16,63 €/kg
    €3,99
    F2009100900598710000
  • Extra fijne Boontjes
    600 gr
    1,32 €/kg
    €0,79
    S1992111700270810000
  • Krielaardappelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
    F2009111900378420000